Dahleo op bezoek bij LB kids

De immens grote Library van Corsogroep Lansink-Bluiminck vormt een prachtig decor voor de kids van deze wagenbouwersgroep. Er wordt door Cas en Milou Berendsen en Mijntje en Karijn Wopereis hard gewerkt aan hun wagen met de titel: Boekenwurmen. Prachtig passend bij het thema van de grote wagen. De jeugdwagen wordt op deze zaterdagmiddag in het karton gezet.

"We hebben de wagen zelf ontworpen", aldus Cas. "Maar het bedenken van het thema was dit jaar moeilijk", vertelt Mijntje. "We hadden de maquette klaar en waren al begonnen met het laswerk", vult moeder Laura Wopereis aan. "Tijdens de maquettepresentatie, waar ook die van ons stond, zagen we meerdere wagens met hetzelfde thema. Toen hebben we besloten om een ander onderwerp te kiezen", vervolgt Mirella Berendsen, eveneens een enthousiaste bouwmoeder.

Wagenbouwen  Vader Manfred Berendsen, nog druk bezig met het laatste laswerk, last even een pauze in. "Als ouders ondersteunen we de kinderen. Vanaf het papier-machéwerk doen ze echt alles zelf. Maar de kinderen hebben ook al leren lassen. De insteek is dat de kinderen leren hoe het wagenbouwen in z'n werk gaat, zodat ze straks bij de grote wagen aan het werk kunnen", aldus Manfred.

Boekenwurmen  Ondertussen wordt er hard doorgewerkt aan de boekenwurmen. Ook de mannen van de Library werken op de achtergrond hard door. Op de vraag aan Manfred hoe lang de Library wordt, antwoordt Cas net iets sneller dan zijn vader: "Wel 30 meter. En er komen 300.000 dahlia's op." Verrast kijkt vader Manfred naar zijn zoon. Als hij aan Cas vraagt hoe hij dit weet, antwoordt deze jonge wagenbouwer: "Je hebt zelf gezegd: 10.000 dahlia's per meter."

Lansink-Bluiminck hoeft zich geen zorgen te maken over de jeugd. Dat zit wel goed met het leerproces.